Syksyllä Suomen metsät täyttyvät ”C-vitamiinipommeista”

Pihlajanmarjat eivät itsessään ole kovin herkullisia, mutta niistä voi valmistaa esimerkiksi hilloa, marmeladia, siirappia tai jopa viiniä. Marjoja voi lisätä pannukakku- tai sämpylätaikinaan, johon ne tuovat makua ja väriä.

Marjat voi myös pakastaa, jolloin niiden maku muuttuu makeammaksi ja C-vitamiinia riittää koko talven varalle. Toinen vaihtoehto on marjojen kuivaaminen, jonka jälkeen niitä voi lisätä esimerkiksi jogurtin tai puuron sekaan.

– Tiesitkö, että pihlajassa voi olla C-vitamiinia jopa saman verran kuin tyrnissä? Tänä vuonna pihlajat tuottavat erityisen paljon satoa. Nyt kannattaa poimia suomalaiset superfoodit talteen, professori, kasvitieteilijä ja kasvilääkinnän asiantuntija, Sinikka Piippo kirjoittaa.

Ja kuten huomaat, pihlajanmarjat sopivat myös ihanasti koristeeksi.

Alla muutamia syitä, miksi sinun tulisi kerätä pihlajanmarjoja.

Pihlajanmarjat sisältävät valtavasti C-Vitamiinia

Marjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia – vain 3 marjaa päivässä riittää täyttämään päivittäisen C-vitamiinin saantisuosituksen, läkeörter.se kirjoittaa.

Suojelevat ihon ja silmien kuntoa

Pihjalassa on valtava määrä karotenoideja ja K-vitamiinia. Molemmat aineet suojelevat ihoa ja silmiäsi.

Vatsan toiminta

Pihlaja sisältää runsaasti kuituja, jonka vuoksi marjat ehkäisevät ja lievittävät ummetusta.

Flunssa ja sen ehkäiseminen

Pihlajanmarjoista voi valmistaa myös mehua, joka lievittää flunssan oireita ja sen aiheuttamaa raihnaisuuden tunnetta. Pihlajanmarja sopiikin erinomaisesti muiden flunssajuomien ja teen korvikkeeksi.

Huom! Muistathan, että pihjalanmarjoja ei saa kerätä metsästä jokamiehenoikeuden puitteissa. Maanomistajalta tulee kysyä lupa tai sitten marjat voi kerätä esimerkiksi omalta pihalta. 

Moni tietää, että pihjalanmarjat ovat terveellisiä, jopa yllättävän terveellisiä…

Jaa vinkit ystävillesi Facebookissa!

Lähteet: terve.fi / läkeörter.se